Redactie en productie > De redactie
Sluiten

De redactie

Voordat er wordt opgenomen in de studio en Sesamstraat op televisie is te zien is er veel werk te doen. Het redactie- en productieteam werken het hele jaar aan het programma vanuit een kantoor op het mediapark in Hilversum. In totaal bestaat het team uit zeven mensen.

Eindredacteur
De eindredacteur is zowel inhoudelijk als financieel eindverantwoordelijke van het programma. Hij bepaalt hoe een programma wordt gemaakt. Ajé Boschhuizen is de eindredacteur. Hij is dus eigenlijk de baas van Sesamstraat.

De eindredacteur heeft vele taken. Hij is vertegenwoordiger van het programma binnen de omroep NTR maar ook buiten de omroep. Dit houdt in dat de eindredacteur het aanspreekpunt is voor bijvoorbeeld de media, de acteurs etc. Ook onderhoudt hij het contact met Sesame Workshop in Amerika, bedenkt hij nieuwe concepten voor het programma en kiest hij samen met de redacteuren welke teksten van de schrijvers worden opgenomen. Daarnaast moet de eindredacteur er voor zorgen dat er niet teveel geld wordt uitgegeven, zodat het programma betaald kan blijven worden. Tot slot moet hij zijn best doen om ervoor zorgen dat Sesamstraat in het uitzendschema van de publieke omroep blijft en op een geschikt tijdstip wordt uitgezonden.

Redacteuren
De belangrijkste taken van de redacteuren zijn het uitdenken van nieuwe items, begeleiden van de schrijvers, beoordelen van teksten, het samenstellen van de afleveringen (bepalen welke thema’s de afleveringen krijgen en welke items er in voorkomen), het uitdenken van de website, het regelen van locatieopnames en het uitkiezen van het Amerikaans materiaal. Daarnaast bewaakt de redactie de inhoudelijke grenzen. Dat houdt in dat de redacteuren in de gaten houden dat Sesamstraat-items geschikt zijn voor de doelgroep.


In totaal bestaat het redactieteam uit vier redacteuren; Jeroen Pelgrom, José van Os, Jorien van Dam en Christina Hoksbergen.