Poppen > Pino
Sluiten

Pino

Pino is een vrolijk, naïef peuterjongetje van 3 jaar oud. Hij verbaast zich vaak en stelt veel vragen. Omdat hij jonger is moeten de volwassen bewoners van Sesamstraat hem nog veel uitleggen. Op deze manier kunnen de kinderen die thuis kijken ook veel leren. Reneé Menschaar speelt al sinds 1991 Pino en ze doet ook de stem. Net als Tommie is Pino veel van uiterlijk veranderd de afgelopen 35 jaar. Kijk maar eens naar de verschillen.


Hieronder zie je hoe Pino eruit zag in 1977 en 1989.


De Pino’s van vroeger zien er niet alleen anders uit, maar waren ook moeilijker om te bespelen. Pino is de enige 'full-body' pop. Dat betekent dat de speelster helemaal 'in' het vogelpak zit. Binnenin het pak zit daarom een kleine monitor. Daarop kan Renée zien wat er op dat moment door de camera wordt opgenomen. Wanneer Pino gefilmd wordt ziet Renée dat op de monitor en weet ze dus hoe ze Pino moet laten bewegen. Maar dat betekent ook dat zodra zij uit het beeld van de camera loopt, ze niet meer kan zien waar ze is.

Renée bespeelt met haar rechterhand het hoofd van Pino en met haar linkerhand de linkerhand van Pino. De rechterhand van Pino wordt, wanneer nodig, bespeeld door een andere poppenspeler. Als je op de verschillende onderdelen van Pino hieronder klikt, kun je zien hoe dat precies zit!