Een aflevering > Wisselende onderdelen
Sluiten

Wisselende onderdelen

Er zitten verschillende wisselende onderdelen in een aflevering. In deze onderdelen spelen muziek, mime en dans vaak een grote rol. In een huidige aflevering van Sesamstraat kunnen de volgende onderdelen langs komen:

Hakim
Hakim Traïda is sinds 1985 in vele afleveringen te zien als mimespeler. Het kenmerkende van mime is dat er met behulp van lichaamstaal er een verhaal wordt uitgebeeld. Er wordt dus niet in gesproken. Kleuters vinden dat erg leuk. Doordat Hakim in zijn spel geen taal gebruikt kunnen kleine kinderen het al begrijpen.
Tappen
Tapdanser Suzanna Pezo tapt met behulp van verf cijfers of letters.Lejo
Leo Petersen speelt met alleen zijn handen en houten ogen het poppetje Lejo. Lejo speelt het spelletje ‘Wat is er weg?’, of met behulp van muziek en wat voorwerpen beeldt hij een verhaal uit.Bambi
Mimetheatergroep Bambi bestaat uit de spelers Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter. Ook zij gebruiken geen taal in hun spel. De items voor Sesamstraat spelen zich af in bad of rond een grote kledingkast.Stekker en Touw
Pim Muda, Friso van Vemde en Joost Spijkers van de Ashton Brothers. Samen met hen en regisseur Rita Horst is Stekker en Touw ontstaan; een reeks filmpjes met drie figuren in een lege ruimte met enkel een gigantisch stopcontact.


Angsthaas en Stuntkip
De scènes met Angsthaas en Stuntkip worden op locatie opgenomen. Dus niet in een studio, maar bijvoorbeeld in een echt warenhuis bij de roltrappen, buiten in een speelpark of in een huis. Angsthaas wordt bespeeld door Jogchem Jalink en Stuntkip door Eric-Jan Lens.
Angsthaas en Stuntkip overwinnen kinderangsten. Angsthaas doet als reporter verslag van de stunts van Stuntkip. Stuntkip is een echte stuntman en vindt het geen probleem om alle stunts uit te voeren. Angsthaas daarentegen vindt de stunts erg eng en blijft graag op een veilige afstand.
Ben ik het?

In het ‘Ben ik het? spel’ raden de bewoners van Sesamstraat welke bewoner Arjan de spelleider in zijn hoofd heeft. Arjan laat aan de kijker thuis zien wie hij in zijn hoofd heeft door middel van een foto. De bewoners proberen er achter te komen door vragen te stellen over bijvoorbeeld haarkleur en lengte.In Sesamstraat 10 voor…….. afleveringen zitten ook wisselende onderdelen. Waaronder Elmo’s quiz en gesprekjes van kinderen met de Nederlandse poppen.

Elmo’s quiz
Elmo’s quiz is een interactief spel dat de kinderen thuis mee kunnen spelen. Elmo stelt een vraag en Tommie, Pino, Ieniemienie en Purk assisteren hem. Zo kan hij vragen stellen over de voorwerpen, vormen, cijfers of letters die ze vasthebben.